marți, 28 ianuarie 2014

Tentatia nimicului

Uneori traversam perioade de vid, in care pare ca nu exista nimic, ca nu se intampla nimic, in care secundele par ca trec direct in neant. Ne simtim goi, dezancorati, pustii chiar. Totul stagneaza, sensul lucrurilor si realitatea se estompeaza si ne simtim detasati de imediat. In fata acestui aparent "desert" existential exista doua moduri de a reactiona.

Sa astepti, stiind ca golul prin care treci e un popas. Sa adulmeci mirosul directiei in care urmeaza sa mergi, sa inchizi ochii si sa te lasi condus de intuitie, de vocea ta interioara. Dar mai ales, sa ai incredere. Sa stii ca intunericul si golul reprezinta de fapt, suma potentialului tau. Ca in acel loc pustiu, pe care reusesti sa nu il umpli cu ganduri, totul e continut. Tot ce iti doresti, se poate implini pornind din acel punct. Tot ce vrei sa devii e acolo. In acele momente de calm si liniste. De gol. De neant. De nimic. Pana la urma, nimicul e ceea ce percepem noi. Nimicul e de fapt absenta a ceva concret si prezenta a tot in stare de potential. 

A doua varianta, este sa intri in panica. Sa crezi ca esti blocat. Sa incepi sa crezi ca nu mai esti in stare sa iesi din zona in care nu se intampla nimic. Sa incepi sa te agiti. Sa incerci sa umpli golul cu orice. Sa ai impresia ca nimic nu mai functioneaza. Ca altii merg inainte si tu stai pe loc, prizonier intr-un spatiu negru si gol. Pustiu. Incepi sa devii strident. Sa atragi atentia cu orice pret. Si hainele tale vor mirosi a frica. Frica de a ramane singur. Frica de a accepta ce poate sa vina. Frica unui TU mai bun. Frica de a fi respins, de intuneric, de abandon. Toate fricile intr-un loc. Imaginea ta va deveni imaginea celui care nu stie sa inoate si agitandu-se, se ineaca..

Cand te intalnesti cu aceasta zona de calm, de gol, alunga insecuritatea, incertitudinea si nehotararea, pentru ca ca acestia sunt prietenii fricii. Nu investi in indoieli, in ambitii nemasurate, in competitie, in nevoia de a fi important sau in nevoia de popularitate. Toate astea sunt doar semne ale nesigurantei, imbracata in frica. Sunt semn ca te-ai abandonat, pentru ca nu stii cine esti. 

Daca poti sa ramai calm, chiar daca simti ca inca nu ai realizat tot ce poti, dai voie firelor sa se lege in cer. Golul acesta este un incubator. In care plasezi intentia ta si ea va prinde viata prin gand, idee, focus si actiune. Indiferent cat de pustiu pare, acest nimic contine tot. Singura conditie este ca tu sa stii de dinainte ca puterea se afla in tine. Ca tot ce iti trebuie, ai deja. Mai trebuie doar sa plantezi samanta deciziei si sa ii administrezi dozele de vointa. 

Atitudinea ta, poate sa schimbe total drumul pe care mergi. Alege sa mergi pe cai albe si insorite. Pe caile potrivite cu sufletul tau. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu