joi, 15 decembrie 2011

Testele vietii: Esti mai puternic decat crezi

 
Exista momente in viata, cand desi ti-ai activat multe din mecanismele interioare corecte, cum ar fi increderea in tine, in capacitatile tale si increderea in misiunea ta pe care o ai pe acest pamant, se intampla lucruri ciudate.

Exista momente cand ti se prezinta oportunitati nesperate, sincronicitati, oameni noi apar in calea ta, dezvaluindu-ti noi daruri si insusiri interioare – si totul ti se pare minunat. Te simti usor, purtat de val, te simti bine.
Dar unele dintre situatiile in care te trezesti, te fac sa te simti ingrijorat, disperat. Evenimente “externe” se intampla pentru a te testa intr-un fel. Nu ca o pedeapsa. Departe de asta. Dar ca o dovada pentru noul TU. Situatii care iti vor permite sa vezi de ce esti cu adevarat capabil. Iti vor arata TIE din ce material esti cu adevarat facut.
De exemplu, esti pus in situatia de a fi scos temporar din zona ta de siguranta, bine cunoscuta, din mediul tau confortabil si esti amplasat in mijlocul unui loc periculos, unde energia din jur (atat a oamenilor cat si a locului) are o vibratie mult mai joasa si mai lenta decat a ta, si unde iluminare inseamna, ei bine, a aprinde lumina.

Sau, poti experimenta situatii in care sa pierzi totul. Sa nu ai job, sa nu stii daca maine vei avea un acoperis, sau ce sa mananci, sa pierzi pe cineva drag. Cand lumea ta asa cum o stiai se destramat intr-o clipa. Nu mai ai repere, nu mai stii daca ce ai crezut ca stii e adevarat. Si te trezesti intr-un loc strain. Rece. Inconjurat de locuri si oameni care abunda in consumerism si lucruri superficiale. In a avea, a manca, a bifa, a se distra, fara semnificatie si fara radacini. Fara grija celuilalt.

Cum faci sa ramai si sa reactionezi normal, sa zambesti, atunci cand sensibilitatea ta este la maxim? Cand demoni ca frica, anxietatea, nesiguranta si lipsa iti bat la usa in fiecare moment?

In acel moment descoperi ca ti se cere sa folosesti la intensitate de sportiv de performanta, niste muschi pe care poate nici nu stiai ca exista. Pe care nu ii folosesti mai deloc in viata ta de zi cu zi. Ti se cere sa participi cu toate resursele tale, sa mobilizezi o armata de forte interioare si sa te arunci in necunoscut, credincios crezului ca ai dreptul la TINE. Ca indiferent care sunt conditiile externe, ce iti spun oamenii din jur, ce se intampla, TU vei reusi. Sa te exprimi, sa traiesti asa cum meriti. Sa fi. Sa fi TU.

E timpul sa afli ca TU te-ai schimbat. Chiar daca poate fi o mare provocare atunci cand simti ca totul in jurul tau se schimba. Ca universul isi cere dreptul de a functiona dupa legile lui naturale. Ca poti fi si cu picioarele pe pamant si sa functionezi intr-o lume cu reguli vechi. Care par strambe si deformate.

E timpul sa iti amintesti ca TU ai devenit mai intelept. Ai invatat sa folosesti niste instrumente. Ai petrecut timp cu tine, explorandu-te. Ti-ai creat propriul tau mod de a te proteja pe tine si spatiul tau. Ti-ai delimitat granitele si stii cum sa le aperi, in timp ce le respecti pe ale altora. Ai invatat cum sa fi echilibrat, in armonie cu tine. Ai invatat sa spui ce iti apartine tie si ce le apartine altora.

Cu alte cuvinte, ESTI PREGATIT.

Chiar daca poti sa te gandesti acum, cum ar fi reactionat vechiul TU.

Dar, intrebarea este “cum poti avea dovada ca intradevar te-ai schimbat, ca ai integrat toate acele lectii si invataminte, ca ai aruncat tot ce nu iti mai foloseste si ca ai procesat acea informatie si energie care acum inconjoara planeta, daca iti permiti sa fi doar in situatii pozitive, usoare, care merg de la sine?”

E atata nevoie munca si asistenta din partea ta pentru cei care traiesc in frica, in negare, pierduti, cei care traiesc doar o viata in exteriorul lor!

Nu are rost sa eviti o situatie sau alta, doar pentru ca pare disperata, foarte neplacuta si in afara zonei tale de confort. Sunt sanse foarte mari ca aceasta sa iti fie impusa intr-un fel sau altul, mai devreme sau mai tarziu. Ramai constient de asta. Iti va fi mai simplu sa ramai deschis, centrat si calm atunci cand te vei intalni cu acea situatie.

Si aminteste-ti, doar pentru ca pare dramatic pentru tine, nu inseamna ca drama este prezenta in vreun fel. TU esti mai sensibil si reactia ta va fi mai intensa la anumite lucruri.

Traieste-ti frica, anxietatea, grija si da-le apoi drumul. Sunt reactii normale, simte-le, constientizeaza-le si da-le apoi drumul. Nu ai nevoie sa tii in tine emotii care te fac sa te simti rau. Acestea sunt doar semnale ca e timpul sa te pregatesti, chiar daca la nivel mental.

Asa ca, du-te si fa un plan. In calatoria ta de pana acum ai acumulat si ai invatat multe lucruri. Treci in revista instrumentele pe care le-ai obtinut si alegeti-le pe acelea care simti ca te vor ajuta. Fa o lista cu ce poti sa faci in diferite circumstante – un fel de plan de rezerva pentru situatii de urgenta – asta te va ajuta sa iti faci ordine in minte.

Cel mai important lucru pe care il poti face, e sa te odihnesti. Sa ai grija de tine (dormi, mediteaza, fa lucruri care iti plac). In felul asta vei fi in elementul tau atunci cand apar elemente neasteptate. E greu sa vezi lucrurile clar si sa ai reflexe bune, atunci cand esti obosit si stresat. Fa curatenie si recupereaza-ti echilibrul ori de cate ori ai nevoie.

Chiar si atunci cand esti coplesit de cifre in situatii stresante care te incearca, aminteste-ti ca ceea ce iti lipseste poate in cifre, TU compensezi cu forta interioara, cunostinte si convingeri.

E timpul sa vezi cu ochii tai ce se intampla cu adevarat atunci cand traiesti din inima. Vei fi surprins de raspunsul pozitiv pe care il vei primi. Iti va da o mostra din cat de tare poti straluci.



Esti pregatit pentru testele vietii. Esti mai puternic decat crezi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu