vineri, 25 octombrie 2013

Buna dimineata

Am descoperit diminetile tarziu. Si absolut intamplator. Am uitat multi ani, ca dimineata era continuta in numele meu. "Zori de zi". Cumva am purtat-o cu mine mereu si am negat-o in acelasi timp, tot timpul. Am redescoperit-o insa, intr-o buna dimineata si am ramas indragostita de ea.

Dar, de ce sunt atat de speciale diminetile? Probabil pentru ca ne reamintesc, in fiecare zi, ca indiferent ce am pierdut, ce a murit in noi, ce am trait cu o zi inainte, o putem lua de la capat mereu. In fiecare dimineata. Ne nastem cu fiecare trezire asa cum fiecare revelatie trezeste ceva in noi. Lumina cucereste cu tandrete, dar fara echivoc, orice coltisor intunecat al mintii noastre si al lumii. Lumina constiintei invinge in fiecare dimineata batalia cu cotloanele intunecate ale subconstientului.

E un timp pentru mister, pentru energia pura si neagra, din care fiecare dimineata se asterne la picioarele noastre un covor infinit de posibilitati. De potential in stare pura. Si e un timp pentru alegeri. Pentru trairi. Pentru sanse. Pentru drumuri. Pentru oameni. Pentru lectii. Pentru binecuvantari.

Dimineata e momentul in care sunetele se trezesc din amorteala somnului. 
Dimineata e simbolul primei copilarii. Atunci cand descoperim cu ochii mari, treptat, ceea ce lumina experientelor ne lasa incet, incet, initial sa vedem, apoi sa experimentam, apoi sa intelegem. Dimineata miroase a roua. Intotdeauna proaspata. Lasata de norii care au adormit si s-au trezit pe iarba.

Dimineata e necunoscutul. E perioada in care nu s-au dat inca sentintele. In care speranta inca detine puterea.

Dimineata e copilaria primilor pasi. Poate nesiguri, poate nestiutori. Legati cu sfoara intuitiei de divinitate, ei ne conduc in fiecare dimineata la inceputul unui drum pe care pasim de-a lungul unei zile, din ce in ce mai aproape de noi insine. Dimineata e momentul in care se impart cartile. Cum le joci, depinde de tine. Cum castigi sau pierzi, depinde de tine.

Dimineata e momentul in care fundatia, aflata in intunericul subpamantului e gata, si incepe constructia. Dimineata e momentul in care odihna s-a incheiat si incepe joaca. Creatia. Poti alege sa mergi trist si posac pe drum, obosit si plictisit de numarul pasilor care incap intr-o zi, sau poti alege sa te bucuri de peisaj, de oamenii pe care ii intalnesti, de legaturile pe care poti sa le faci, de emotiile pe care poti sa le traiesti si de ceea ce poti crea in calatoria de pana a doua zi dimineata. Depinde doar de tine. 

Dimineata e momentul in care viata zbugheste din intunericul semintei si creste. Dimineata e momentul in care ideile se imbraca in actiune, incep sa prinda forma. Gandul se transforma in material.

Dimineata e momentul in care valul de ceata si aburi, se ridica usor. Lumina se naste dintr-un singur punct si totul devine clar sub razele calde si stralucitoare ale soarelui. Totul capata inteles. Semnificatie. Frumusetea unei dimineti sta in noutate, in prospetime, in racoare, in nerabdare, in spendoare, in cucerire, in trezire, in lumina, in constiinta, in infinitul posibilitatilor.


Buna dimineata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu