marți, 20 noiembrie 2012

Alchimia intalnirilor noastre

Exista oameni care te fac intotdeauna sa te simti la fel.

Usor, luminos, puternic, pur.

Care prin simpla lor prezenta, cu  un cuvant, cu o poveste sau doar cu o privire reusesc sa-ti ia sufletul in palma si sa il umple de lumina.

Intalnirea cu ei e ca atingerea unui fulg care se topeste usor si se contopeste cu tine, daruindu-si frumusetea si unicitatea clipei, fie ea atunci cand iti este daruita direct, fie momentul creatiei.


Contactul cu ei ne lasa zburand, usori, visatori, cu certitudinea ca in acel moment putem face orice, putem fi oricine si mai ales putem fi noi.

Urma lor ramane in noi pentru totdeauna aceeasi, pastrand culoarea, caldura, lumina si intensitatea. Amintirea intalnirii cu ei renaste de fiecare data, doar reascultand un fragment din muzica lor, recitind inlantuirea unui gand pe hartie sau doar intalnindu-le numele, intamplator.


Sunt multi oameni care si-au lasat amprenta in sufletul meu, si vreau sa le dedic acest moment de recunostinta.

Le multumesc ca exista, ca au avut generozitatea sa se intalneasca cu mine si ca mi-au daruit acele momente magice, de intalnire cu ei, cu proza lor, cu muzica lor, cu pictura lor sau doar cu prezenta lor. Cu gandurile, cuvintele, ideile lor insirate de-a lungul minutelor unui ceas, pe care frumusetea momentelor le-a dizolvat ca trecere, transformandu-le in mici bijuterii, sclipitoare, intr-o montura superba de umanitate. Bijuterii pe care poti oricand sa le admiri in amintire si pe care le porti de atunci, mereu cu tine. 

De unde vin acesti oameni? Cum ajung ei in viata noastra? Si ce le da puterea de a transforma timpul intr-un superb sir de perle, asemenea alchimistilor ce stapaneau aurul si il gaseau in orice.

Cred ca sunt momente, in care anumiti oamenii transcend timpul si reusesc sa comunice doar cu inima, abandonandu-se unui prezent care se sustrage nimicirii si alege sa se transforme in eternitate.

M-am intrebat intotdeauna care este secretul lor, care este misterul acestor momente?

Splendoarea, naturaletea si forta lor se naste din pasiune, din talent, din har, din daruirea intru clipa, intru puritate si vulnerabilitate, din puterea mesajului pe care il au de transmis, din grija pentru frumusete si pentru oameni. Din abandonul total catre fiinta si creatie, fara preocuparea momentului imediat urmator.

Asa cum forta unei fotografii sta in ochiul fotografului, care se uita prin obiectiv cu inima si iti creeaza intr-o fractiune de secunda scena unui teatru cu povestea, atmosfera, personajele si intriga;  iti ofera cateva minute de contemplatie;  naste o intrebare in tine sau iti ofera inceputul unei povesti, lasandu-ti tie placerea de a descoperi continuarea, asa se nasc si aceste intalniri. Revelatii in spirit si dezvaluiri de mistere, ele se aseaza pe drumul nostru ca niste puncte de reper, la care te poti intoarce oricand simti ca te-ai ratacit.

De fapt, acesti ingeri iti dau intalnire cu frumusetea din tine, creand cadrul si atmosfera in care tu sa te intalnesti, asa cum esti: intreg, frumos, puternic si pur. Cu precizia unei sageti, cu efectul razei de soare care strapunge ceata si inunda in culoare tot ce e in jurul tau, te fac sa descoperi o poteca suava catre divinul din tine. Aceasta e intalnirea si fiecare om are parte de ingerii sai, presarati pe drumul catre propriul suflet.


Tuturor celor care mi-au daruit in timp aceste bijuterii abandonate in palma mea (si ei se vor recunoaste usor), dar si acelora care s-au nascut in alte epoci si au calatorit cumva pana la intalnirea cu mine, le multumesc ca sunt acum parte din infinitul pe care l-am primit sa-l port cu mine in aceasta viata.


Un comentariu: